Novosti

INFORMACIJA KORISNICIMA O PREDAJI SELEKTIRANOG I GLOMAZNOG OTPADA U IVKOM-U
4. studenog 2022. Komentari - 0
Korisnici domaćinstva ovdje dovoze selektirani otpad koji im se doma skupi mjesečno, a ne žele čekati termin redovnog odvoza. Takav otpad se preuzima bez ikakve dodatne naknade.
OBAVIJEST KORISNICIMA O PROMJENI CIJENE JAVNE USLUGE SAKUPLJANJA MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA OD 1. LIPNJA 2022. GODINE
20. svibnja 2022. Komentari - 0
Obavještavamo Vas kako od 1. lipnja 2022. godine dolazi do promjene cijene javne usluge. Promjena cijene javne usluge provodi se zbog obaveza koje su proizašle iz stupanja na snagu Zakona o gospodarenju otpadom (NN 84/2021) koji je stupio na snagu 31. srpnja.2021. godine kao i znatnog porasta troškova gospodarenja otpadom.
Stiglo novo teretno vozilo za odvoz krupnog i selektiranog otpada
14. travnja 2022. Komentari - 0
Nakon što je nedavno nabavio novi rovokopač – minibager namijenjen radu na užim prostorima (staze na grobljima, u parkovima i sl.), Ivkom d.d. Ivanec jučer je svoj vozni park obogatio još jednim novim vozilom.

Riječ je o teretnom vozilu namijenjenom prvenstveno za prikupljanje i odvoz selektiranog i glomaznog otpada.

Tržnica

Smještena je u centru Ivanca, u blizini autobusne stanice i srednje škole. Površina tržnice je 1450 m².

U produžetku tržnice nalazi se veliko gradsko parkiralište, a u blizini mnoge trgovine.

Tržnica je bogato opskrbljuje sezonskim voćem, povrćem, a u toku IV-VI mjeseca i sadnicama cvijeća.

Radno vrijeme tržnice je od 7,00-15,00 sati.

Tržnica u Ivancu je šaroliko mjesto s velikim izborom gdje su cijene podložne promjeni. Neki potrošači izbjegavaju tržnice i više vole kupovati u trgovačkim centrima, ali na tržnici se može naći puno bolja i garantirano domaća roba pa će svaki ljubitelj zdrave prehrane morati navratiti na tržnicu barem jednom u tjednu. Kvalitetne domaće namirnice su na tržnici tražene i opravdano nešto skuplje.

Cijene na tržnici ovise o nekim faktorima kao što su:

  • godišnje doba,
  • dan u tjednu,
  • doba dana,
  • cjenkanje.

Na tržnici možemo kupiti neki proizvod i ukoliko nismo zadovoljni kvalitetomći puta upozoriti prodavača ili još bolje proizvođača. Tu je moguće izabrati „svoju piljaricu“. Također je bitno što su i savjeti besplatni. Posebno nam je to zanimljivo kod kupovine presadnica.

Pri obilasku tržnice teško je odoljeti mnoštvu sezonskih cvjetnica iz domaćeg uzgoja te presadnicama povrća. Svatko poželi uzgojiti nešto svoje pa makar i na prozoru ili balkonu.

Prodavači na tržnicama dijele se na one koji prodaju robu kupljenu na zelenoj tržnici i na one koji prodaju svoju vlastitu robu. Ivanečka tržnica oskudijeva robom s veletržnica, što je zapravo jako dobro za lokalnu zajednicu. Domaće povrće i voće ima bogatiji okus i uzgajaju se u prirodnim uvjetima.

Ukoliko marite za kvalitetu, a uz to želite i pomoći domaćim proizvođačima koji se nalaze u teškoj poziciji zbog jeftine inozemne konkurencije, onda ćete se orijentirati na domaće namirnice i posjetiti ivanečku tržnicu.

Opći uvjeti isporuke javne usluge tržnice na malo

Odluka o naknadama za usluge tržnice u Ivancu