Novosti

Stiglo novo teretno vozilo za odvoz krupnog i selektiranog otpada
14. travnja 2022. Komentari - 0
Nakon što je nedavno nabavio novi rovokopač – minibager namijenjen radu na užim prostorima (staze na grobljima, u parkovima i sl.), Ivkom d.d. Ivanec jučer je svoj vozni park obogatio još jednim novim vozilom.

Riječ je o teretnom vozilu namijenjenom prvenstveno za prikupljanje i odvoz selektiranog i glomaznog otpada.
Nabavljen novi mini bager za radove na grobljima, u parkovima, na pješačkim stazama…
1. travnja 2022. Komentari - 0
Ivkom d.d. svoj je vozni park obogatio novim građevinskim strojem.

Riječ je o rovokopaču-mini bageru, namijenjenom prvenstveno za rad na užim prostorima kao što su iskopi i sanacija staza na grobljima, premještanje zemlje prilikom sanacije grobnica, krajobrazno uređenje u parkovnim zonama, čišćenje odvodnih kanala i sl.
Grad Ivanec poziva građane
18. listopada 2021. Komentari - 0
Grad Ivanec poziva građane – korisnike javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada iz naselja koja se nalaze na administrativnom području grada Ivanca, a koji žive u kućanstvima (poziv se ne odnosi na stanare u stambenim zgradama), da od 25.10. do 29.10.2021., u vremenu od 8:30 do 16:30 sati, u poslovnom krugu Ivkoma d.d. Ivanec, Ul. Vladimira Nazora 96 b preuzmu plavu kantu za odvojeno
Isporučeno komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada
26. veljače 2021. Komentari - 0
Dana 26.02.2021, Ivkomu d.d. isporučeno komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada. U sklopu Projekta Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada – Ivkom d.d.,u srijedu 24. veljače 2021. godineisporučeno je prvo komunalno vozilo zapremnine 14 m3 za odvojeno prikupljanje otpada. Drugo vozilo zapremnine 7,5 m3 stiže uskoro.

Glomazni otpad

Postupak kod prijave i predaje krupnog (glomaznog) otpada

Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom NN 94/13 odvoz krupnog (glomaznog) otpada iz kućanstava, obavljati će se po pozivu vlasnika građevine odnosno korisnika .

Svaki vlasnik građevine koji redovito plaća usluge Ivkom-a, ostvaruje pravo na odvoz krupnog (glomaznog) otpada bez plaćanja dodatne naknade.

Potreba odvoza krupnog (glomaznog) otpada prijavljuje se telefonskim putem na broj 770-550 ili 770- 558 pri čemu su korisnici dužni daju slijedeće podatke:

 • točna adresa (lokacija) s koje se odvozi glomazni otpad
 • prezime i ime vlasnika građevine na toj lokaciji
 • šifru korisnika (nalazi se na računu Ivkom-a)
 • kontakt telefon na koji će Ivkom d.d. povratno javiti točan datum preuzimanja
 • okvirnu količinu i sadržaj glomaznog otpada

O točnom terminu odvoza, a koji će se izvršiti najkasnije u roku od 15 dana od prijave, korisnici će biti obaviješteni naknadno nakon provjere točnosti podataka, provjere urednosti plaćanja računa i nakon izrade plana sakupljanja. Molimo građane za suradnju, razumijevanje i dostupnost. Detaljnije informacije mogu se zatražiti na broj tel. 770-558 svakim radnim danom (ponedjeljak – petak) od 07:00 - 15:00 sati.

Molimo građane da glomazni otpad ne iznose na javnu površinu bez prethodnog dogovora s Ivkom- om, jer su za odlaganje glomaznog otpada na nepropisan način, sukladno navedenom zakonu predviđene novčane kazne .

Popis vrsta predmeta i tvari koji se smatraju krupnim (glomaznim) komunalnim otpadom

 • kupaonska oprema (plastična kada za djecu, kupaonski ormar ili polica, zavjesa za tuš, daska poklopca od školjke, nosač tuša i crijevo, stalak za ručnike)
 • stvari za djecu (dječji krevetić, hodalica, igračke, kolica, auto sjedalica)
 • podne obloge (tepih, linoleum, laminat)
 • dijelovi namještaja (noćni ormarić, police, stolovi, stolac, klupa, stalak, fotelja, naslonjač, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za slike, zavjese)
 • kuhinjska oprema koja nije EE otpad (dijelovi kuhinjskih elemenata, sudoper, radna površina, šank)
 • vrtna oprema (tačke, posude i postolja za cvijeće, klupe, crijevo za vodu, ljuljačka, suncobran, bazen na napuhavanje)
 • ostalo (tende, zavjese, invalidska kolica, dekorativni predmeti, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja).

Molimo građane da se pridržavaju navedenih naputaka kako bi se izbjegle nepotrebne reklamacije i nesporazumi!