Novosti

Novo komunalno vozilo za prikupljanje komunalnog otpada
23. lipnja 2023. Komentari - 0
Poštovani,

želimo vas obavijestiti da je ovih dana tvrtki IVKOM d.d. Ivanec isporučeno novo komunalno vozilo za prikupljanje komunalnog otpada.

Isto je nabavljeno putem javne nabave preko UniCredit leasinga Croatia d.o.o. uz financiranje na tri godine, a otplaćivati će se vlastitim  sredstvima. Dobavljač vozila je tvrtka O-K-TEH d.o.o. Zagreb.
Reciklažno dvorište Ivanec
21. lipnja 2023. Komentari - 0
Dana 25.05 2023. je u industrijskom dvorišta Ivkoma d.d. Ivanec otvoreno novo reciklažno dvorište Grada  Ivanca . Uređeno je na površini od 5.200 m2 na kojoj je smješteno 49 otvorenih i zatvorenih komunalnih kontejnera, mobilnih ekoloških spremišta te eko- i press kontejnera namijenjenih odlaganju i neškodljivom zbrinjavanju svih vrsta neopasnog i posebnih vrsta otpada.
Novi traktor
22. svibnja 2023. Komentari - 0
U IVKOM d.d. ovih dana je stigao novi traktor koji će se koristiti za obavljanje komunalnih poslova održavanja javnih površina na području Grada Ivanca, a za koje smo dosad morali angažirati kooperante.
Nabavljene nove kosilice
15. ožujka 2023. Komentari - 0
U cilju modernizacije svog strojnog parka i poboljšanja kvalitete održavanja javnih zelenih površina Grada Ivanca, IVKOM d.d. nabavio je novi rider  marke Husqvarna  i kosilicu s okretom u mjestu marke Encore, koji će zamijeniti dotrajale i tehnički zastarjele kosilice  nabavljene prije desetak godina.

Glomazni otpad

Postupak kod prijave i predaje krupnog (glomaznog) otpada

Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom NN 84/21 odvoz krupnog (glomaznog) otpada iz kućanstava, obavljati će se po pozivu vlasnika građevine odnosno korisnika .

Svaki vlasnik građevine koji redovito plaća usluge Ivkom-a, ostvaruje pravo na odvoz krupnog (glomaznog) otpada bez plaćanja dodatne naknade.

Potreba odvoza krupnog (glomaznog) otpada prijavljuje se telefonskim putem na broj 770-550 ili 770- 558 pri čemu su korisnici dužni daju slijedeće podatke:

 • točna adresa (lokacija) s koje se odvozi glomazni otpad
 • prezime i ime vlasnika građevine na toj lokaciji
 • šifru korisnika (nalazi se na računu Ivkom-a)
 • kontakt telefon na koji će Ivkom d.d. povratno javiti točan datum preuzimanja
 • okvirnu količinu i sadržaj glomaznog otpada

O točnom terminu odvoza, a koji će se izvršiti najkasnije u roku od 15 dana od prijave, korisnici će biti obaviješteni naknadno nakon provjere točnosti podataka, provjere urednosti plaćanja računa i nakon izrade plana sakupljanja. Molimo građane za suradnju, razumijevanje i dostupnost. Detaljnije informacije mogu se zatražiti na broj tel. 770-558 svakim radnim danom (ponedjeljak – petak) od 07:00 - 15:00 sati.

Molimo građane da glomazni otpad ne iznose na javnu površinu bez prethodnog dogovora s Ivkom- om, jer su za odlaganje glomaznog otpada na nepropisan način, sukladno navedenom zakonu predviđene novčane kazne .

Popis vrsta predmeta i tvari koji se smatraju krupnim (glomaznim) komunalnim otpadom

 • kupaonska oprema (plastična kada za djecu, kupaonski ormar ili polica, zavjesa za tuš, daska poklopca od školjke, nosač tuša i crijevo, stalak za ručnike)
 • stvari za djecu (dječji krevetić, hodalica, igračke, kolica, auto sjedalica)
 • podne obloge (tepih, linoleum, laminat)
 • dijelovi namještaja (noćni ormarić, police, stolovi, stolac, klupa, stalak, fotelja, naslonjač, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za slike, zavjese)
 • kuhinjska oprema koja nije EE otpad (dijelovi kuhinjskih elemenata, sudoper, radna površina, šank)
 • vrtna oprema (tačke, posude i postolja za cvijeće, klupe, crijevo za vodu, ljuljačka, suncobran, bazen na napuhavanje)
 • ostalo (tende, zavjese, invalidska kolica, dekorativni predmeti, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja).

Molimo građane da se pridržavaju navedenih naputaka kako bi se izbjegle nepotrebne reklamacije i nesporazumi!