Novosti

Nabavljene nove kosilice
15. ožujka 2023. Komentari - 0
U cilju modernizacije svog strojnog parka i poboljšanja kvalitete održavanja javnih zelenih površina Grada Ivanca, IVKOM d.d. nabavio je novi rider  marke Husqvarna  i kosilicu s okretom u mjestu marke Encore, koji će zamijeniti dotrajale i tehnički zastarjele kosilice  nabavljene prije desetak godina.
ZIMSKA SLUŽBA U DANONOĆNOM POGONU
24. siječnja 2023. Komentari - 0
ZIMSKA SLUŽBA U DANONOĆNOM POGONU Apel građanima: Ne ostavljajte vozila uz prometnice, ne odbacujte snijeg iz dvorišta na nogostupe!
U Donjem Ladanju u Općini Maruševec 13.12.2022. je službeno otvoreno reciklažno dvorište.
20. prosinca 2022. Komentari - 0
Reciklažnim dvorištem upravlja komunalno društvo IVKOM d.d., a bez naknade ga mogu koristiti  kućanstva – korisnici javne usluge sakupljanja komunalnog otpada  s područja Općine Maruševec.
INFORMACIJA KORISNICIMA O PREDAJI SELEKTIRANOG I GLOMAZNOG OTPADA U IVKOM-U
4. studenog 2022. Komentari - 0
Korisnici domaćinstva ovdje dovoze selektirani otpad koji im se doma skupi mjesečno, a ne žele čekati termin redovnog odvoza. Takav otpad se preuzima bez ikakve dodatne naknade.

Glomazni otpad

Postupak kod prijave i predaje krupnog (glomaznog) otpada

Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom NN 94/13 odvoz krupnog (glomaznog) otpada iz kućanstava, obavljati će se po pozivu vlasnika građevine odnosno korisnika .

Svaki vlasnik građevine koji redovito plaća usluge Ivkom-a, ostvaruje pravo na odvoz krupnog (glomaznog) otpada bez plaćanja dodatne naknade.

Potreba odvoza krupnog (glomaznog) otpada prijavljuje se telefonskim putem na broj 770-550 ili 770- 558 pri čemu su korisnici dužni daju slijedeće podatke:

 • točna adresa (lokacija) s koje se odvozi glomazni otpad
 • prezime i ime vlasnika građevine na toj lokaciji
 • šifru korisnika (nalazi se na računu Ivkom-a)
 • kontakt telefon na koji će Ivkom d.d. povratno javiti točan datum preuzimanja
 • okvirnu količinu i sadržaj glomaznog otpada

O točnom terminu odvoza, a koji će se izvršiti najkasnije u roku od 15 dana od prijave, korisnici će biti obaviješteni naknadno nakon provjere točnosti podataka, provjere urednosti plaćanja računa i nakon izrade plana sakupljanja. Molimo građane za suradnju, razumijevanje i dostupnost. Detaljnije informacije mogu se zatražiti na broj tel. 770-558 svakim radnim danom (ponedjeljak – petak) od 07:00 - 15:00 sati.

Molimo građane da glomazni otpad ne iznose na javnu površinu bez prethodnog dogovora s Ivkom- om, jer su za odlaganje glomaznog otpada na nepropisan način, sukladno navedenom zakonu predviđene novčane kazne .

Popis vrsta predmeta i tvari koji se smatraju krupnim (glomaznim) komunalnim otpadom

 • kupaonska oprema (plastična kada za djecu, kupaonski ormar ili polica, zavjesa za tuš, daska poklopca od školjke, nosač tuša i crijevo, stalak za ručnike)
 • stvari za djecu (dječji krevetić, hodalica, igračke, kolica, auto sjedalica)
 • podne obloge (tepih, linoleum, laminat)
 • dijelovi namještaja (noćni ormarić, police, stolovi, stolac, klupa, stalak, fotelja, naslonjač, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za slike, zavjese)
 • kuhinjska oprema koja nije EE otpad (dijelovi kuhinjskih elemenata, sudoper, radna površina, šank)
 • vrtna oprema (tačke, posude i postolja za cvijeće, klupe, crijevo za vodu, ljuljačka, suncobran, bazen na napuhavanje)
 • ostalo (tende, zavjese, invalidska kolica, dekorativni predmeti, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja).

Molimo građane da se pridržavaju navedenih naputaka kako bi se izbjegle nepotrebne reklamacije i nesporazumi!